Over ons
! ΕΥΠΡΌΣΔΕΚΤΟΣ = WELKOM!

Yvonne en Thanassis Manolas en het toegewijde personeel heten u – met een heerlijk gratis glas Ouzo- hartelijk welkom in het restaurant Zorba de Griek.

Waan u in het zonnige Griekenland als u vervolgens kennismaakt met de traditionele keuken. Gerechten waarin u de culinaire rijkdom van het oude Griekenland kan proeven. De menukaart is overigens uitgebreid met diverse tapas en wordt er wekelijks een nieuw driegangen-menu samengesteld.

Omringd door de geur van verse kruiden zie je de gerechten langzaam klaar sputteren in de sierlijk gemetselde barbecue

Zorba de Griek

Al ruim 25 jaar gloeit er een zonnig stukje Griekenland in het hart van Bussum

het Griekse specialiteitenrestaurant “Zorba de Griek“. In de sfeervolle eetzaal en op de intieme terrassen aan 3 zijden, zorgen gastheer Thanasis Manolas en zijn vrouw Yvonne dat het je aan niets ontbreekt in restaurant Zorba de Griek.

Zonnig weer, maar een beetje fris? In de aangename overdekte wintertuin, grenzend aan het achterste terras, waan je je in een pittoresk Grieks stadje. 

Chef kok Manolas

Hier, op Wilhelminaplantsoen 3 – 5, waar ook de gezellige donderdagse markt gehouden wordt, bereidt chefkok Manolas met zijn team op traditionele wijze de lekkerste Griekse streekgerechten.

Gerechten die aan de basis stonden van de schoonheid van Helena, van de veroveringen van Alexander de Grote, van de wetenschappelijke, culturele en filosofische prestaties van de Griekse geleerden, denkers, artsen, toneel- en geschiedschrijvers die ook nu nog hun stempel drukken op deze wereld.

Alle gerechten zijn traditionele Griekse gerechten, met originele Griekse ingrediënten op ambachtelijke wijze bereid door de Griekse koks. De menukaart wordt om de drie maanden aangepast.
Er kan bij ons ook eten worden afgehaald. Voor het wachten bij het afhalen van eten hebben wij een lekkere zithoek waar u rustig kunt zitten en eventueel een drankje kunt nuttigen. Bij Restaurant Zorba de Griek vindt u altijd de juiste ambiance. Natuurlijk heten wij u welkom met een heerlijke “Ouzo-van-de-zaak ”
272490287_342875861174547_5551782727921670888_n

Eeuwenoude recepten en respect voor de culinaire tradities staan garant voor een tongstrelende smaakervaring

Terras

Naast het restaurant gedeelte beschikken wij ook over een ongelooflijk gezellig terras (overdekt met zonneschermen). In de zomermaanden is dit terras dan ook het best bezochte terras van Bussum. – Na een vermoeiende winkeldag even bijkomen; – Na het werk of bedrijfsuitstapje nog even bijpraten met collega’s; – U wilt uw verjaardag, jubileum of andere feestelijke gebeurtenis vieren; – Voorafgaand aan uw theater cq. bioscoopbezoek of een gezellig avondje uit; – Of zomaar zonder reden.

UW GASTHEER
Thanasis Manolas
Uw gastvrouw
Yvonne Manolas
Chef's Team
Chefkok Manolas
Team bediening
Zorba's team

Regelmatig live muziek, dan klinkt het bij Zorba de Griek ook naar Griekenland

2-nov.jpg
Live muziek

Zorba de Griek leent zich echter voor zoveel meer dan eten alleen. Na tienen kan de avond worden voortgezet aan de gezellige bar, wordt er gedanst en is er maandelijks een gastoptreden van de Griekse zanger Andreas. Hij kan ook goed uit de voeten met Engels- en Nederlandstalige klassiekers!

Kortom, bij Zorba de Griek vindt u alle ingrediënten voor een heerlijk Grieks avondje uit. Of u nu gezelschap zoekt, heeft gevonden, of met een grote groep wilt komen eten.
Schuif gezellig aan, en ervaar wat de Griekse ambiance voor u kan betekenen.

Vakantieherinneringen komen los, je voelt weer de zon, de zeezoutkristallen op je huid bij het horen van deze authentieke Griekse klanken. Én zoals het een echte Griek betaamd, wordt er door Manolas altijd, op traditionele wijze, met borden gegooid…